Waarom Biva?

Eigenschappen Biva

Voeropname verhogend Hogere ds in trantsoen Constante samenstelling Jaarrond leverbaar

Er is misschien één reden te bedenken om geen Biva te voeren, of misschien wel twee. Daartegenover staan veel redenen om wel Biva te voeren. In: ‘Waarom Biva’ helpen wij u aan redenen om wel Biva te voeren.

Stabiel: Belangrijk punt binnen onze bedrijfsvoering is de constante aanvoer van grondstoffen. Hierdoor kunnen we jaarrond Biva leveren met vrijwel dezelfde grondstoffen. Biva is hiermee een vaste basis in uw brijrantsoen.

Voeropname-verhogend: Een smakelijk product is positief voor de voeropname en een goede voeropname gaat vaak samen met een goede groei. Voeropname, groei en geld zijn drie begrippen die veel met elkaar te maken hebben. Maar hoeveel geld betekent 5% meer of minder groei?

rendements-verbetering_w002

Een kleine verbetering van de voeropname zal zorgen voor een ‘kleine’ verbetering van de groei. Een ‘kleine’ verbetering van de groei zorgt echter wel voor een aanzienlijke financiële plus.

Hoog eiwitgehalte Biva heeft veel grondstoffen met daarin zuivelproducten. Het grote voordeel van dierlijke eiwitten is dat deze zorgen voor een goede spieraanzet en makkelijker te verteren zijn dan plantaardige eiwitten.

Goede opstart Naast dat Biva bij de biggen zorgt voor een goede opname bevat het veel aminozuren en heeft een hoge EW. Hierdoor is bij biggen de jeugdgroei optimaal te benutten, dit zorgt voor een efficiënte start.

Biva en mest Effect op volume voer en mest bij rantsoen van 24% naar 26% ds.

ds_tabel_kleur_w002

Het optimale brijvoermengsel voor een varken heeft een ds gehalte van rond de 27%. De meeste brijvoermengsels hebben echter een lagere ds omdat het anders niet meer verpompbaar is. De extra vloeistof die nodig is om het rantsoen een lagere ds te geven wordt door het varken omgezet in mest. Hoe dichter een rantsoen bij de 27% ds in de buurt zit, hoe minder kuub mest er geproduceerd worden. Biva kan u hier goed bij helpen. Met Biva is de ds van het mengsel eenvoudig te verhogen. In het voorbeeld is uitgegaan van een mengsel van 24% en het effect als het mengsel verhoogd wordt naar 26% In de tabel is te zien wat het resultaat is. Op een bedrijf van drieduizend varkens betekent: elke vracht Biva die gevoerd wordt, driekwart vracht minder mest.

dsc01491

Wat is Biva?

Meer informatie over de grondstoffen en eigenschappen van Biva.

biva_waarom_biva_foto_w001

Waarom Biva?

Waarom zou je voor Biva kiezen? Nou hierom.

biva_informatie_biva_foto_w002

Extra Informatie

Informatie over matrix, prijs, beschikbaarheid en diverse voerverklaringen.

gebr_smits_homepagina_w001

Gebr. Smits

Wie zijn de Gebr. Smits?

Contact

We helpen u graag verder. U kunt ons telefonisch bereiken via:

0182 374 857
info@smitsinfo.nl

Proefbedrijf Smits

Het proefbedrijf zorgt voor een rechtstreekse verbinding tussen de praktijk van het voer maken en de praktijk van het mesten. Ervaring met Biva hebben we op het proefbedrijf zolang het product bestaat.